Overvejelser om fordele og ulemper ved gulvtæpper, parketgulv, laminatgulv og trægulv

Vil alle jer derude læse, vores planer vedrørende huset.

Manden og jeg skal snart udvælge husets gulve i mit og mandens evindelige projekt med at bygge om og renovere den gamle villa. Et kvalitets trægulv er det umiddelbare valg, men så kan du både overvælge et eksklusivt parketgulv, et billigere laminatgulv, eller hvorvidt vi for eksempel ønsker gulvtæpper ved sengen, så vi kan rende på nøgne fødder.

Vi klarer en hel del i detaljer med dette husprojekt. Inden jeg og ham var nået til at beslutte gulve, så tænkte vi bare trægulv som min mand og jeg var enige i. Men et trægulv er tilsyneladende ikke udelukkende et trægulv. Nej da gulvet i træ kan fås som parketgulv, massivt trægulv eller laminatgulv. Nøj valg alle vegne

Vi ku’ tilstræbe en mere rå gulvtype og parre det rå med bløde og uldne gulvtæpper. Det virker kanske ikk’ík’ så funktionelt med gulvtæpper, når nu jeg og min mand ønsker os en lille men også beskidt terrier. Dog er gulvtæpper rart hvor vi sover. Når man gør det sådan kan du kombinere gulvtæpper med trægulv eller parketgulv.

Der er ligesindethed mellem manden og jeg om at parketgulv lagt i fiskebensmønstre virker overdrevent elegant. Men det er nok også temmelig dyrebart. Men samtidig har parketgulv en mere overbevisende holdbarhed og slidstyrke som man kan slibe på ofte. Talrige afhøvlinger kan man nok ik så godt med et laminatgulv, som tillige kan virke en smule imiteret at se på. Til gengæld kan vi ligge et laminatgulv direkte på vores eksisterende gulv og lakbehandlingbehandling med sæbe eller lak er ik påkrævet. Hertil virker sådan et laminatgulv til at være sikkert at pleje. Bum bum. Måske kunne jeg forhøre om venindernes holdninger til gulvtæpper, parketgulv, trægulv og laminatgulv.