Lad børnene gå på adventure efterskole, således gøres de parat til tilværelsen som voksne

Hver eneste af de mange efterskoler Nordjylland har sit eget sæt regler plus idéer, som udlæres til de unge børn. Efterskolen kan blive en god metode for børnene at blive introduceret til en anderledes tilværelse end det, de er vænnet til hjemmefra. Mulighed for en lang række udfordrende plus specielle emner, der giver børnene lov til at dyrke flere hobbyer, er her dertil på en international efterskole.

Hvad som vil være det optimale for sine børn vil være svært som værende mor at vide, men det bliver af stor betydning at opleve jordkloden og udvikle sine kompetencer og svagheder, som værende ung. En del efterskoler Nordjylland koncentrerer sig lidt om alt, men er man på udkig efter en speciel sag, fx. dykning, bør man hurtigt vælge efterskole dykning kun til det. Eller evt. en international efterskole, dersom de unge har brug for at forbedre sit engelsk. En moderne form for adventure efterskole, hvori de unge får prøvet kræfter med campingture, klatring, riverrafting osv., bliver der, som værende noget særligt, udviklet.

At forberede børnene til at være voksne plus videregående uddannelse er nogle af de vigtigste missioner for en efterskole 9 klasse. Nøjagtig grundet, at de ikke virker hundrede% parat til studentereksamen eller lignende, vælger mange elever efterskoler Nordjylland.

Det virker rart for eleverne at lære, at de ikke skal være alene om den følelse, samt at der eksisterer andre sager at bruge tid på i i tilværelsen end skole.