Jordvarme & biobrændselsfyr fra Windhager: Hvilket 1 skal jeg vælge…?

Indenfor de seneste par år har der været en hel del opmærksomhed hvad angår miljøet, & det har formået at give mig en fantastisk tanke. Jeg har nemlig truffet den beslutning, at jeg ønsker at erstatte mit affældige opvarmningssystem med et splinternyt & klimarigtigt biobrændselsfyr. Udover en nedtrapning af CO2-udledelsen vil det jo i samme omgang have den fordel, at jeg i realiteten sparer penge, da biobrændsel er en god del mindre kosteligt end gas + olie.

Først og fremmest har jeg set på et Windhager-biobrændselsfyr, & jeg havde på det nærmeste besluttet mig for hvilket et, jeg ville indkøbe, da jeg traf et site, som handlede om jordvarme. Et jordvarmeanlæg er jo på samme tid et klimarigtigt boligopvarmningssystem, som er oplagt som erstatning for et biobrændselsfyr. I øjeblikket fatter jeg på ingen måde, hvad jeg skal erhverve mig.

Jeg er reelt i stand til se både fordele & ulemper ved begge muligheder. Eksempelvis har jordvarme det plus, at det er en evindelig energikilde, og at man som indehaver ene og alene skal betale den el, som anlægget behøver for at være i stand til at jordvarmen til energi. Dog er det temmelig kosteligt at få, så i begyndelsen må et biobrændselsfyr af mærket Windhager utvivlsomt være billigst.

Samtidig varer et jordvarmeanlæg dog i længere tid, + jeg er klar over, at anlægget inden bare ti år vil have tjent sig ind igen, så det er jo ej nogen skidt investering. Jeg er altså oprigtigt ubeslutsom, selvom jeg endnu helst vil købe et Windhager biobrændselsfyr.

Findes der nogen læsere, der har erfaring med de 2 varmesystemer og kan vejlede mig vha. et excellent tip? Sådan et vil jeg jo i al fald sætte pris på.