Få et fremragende efterskole år

Har du brug for en uforglemmelig skoleperiode? Så kan jeg anbefale dig at overveje efterskole! Der er omkring 250-260 efterskoler - www.ranumefterskole.dk, i Danmark: i nord, syd, øst og vest. Skoletypen efterskole kommer fra Danmark, og det er en skole, hvor elever imellem 14 og 18 år kan klare fra 8. til 10. klasse. Principielt er det en kostskole, hvor man både bor plus går i skole. Teenagernes faglige og ikke mindst subjektive evolutionsproces tager efterskoler sig af, og af den grund er det et godt springbræt til det videre liv.

Skolerne er ret uens, dvs., at der med stor sandsynlighed findes en efterskole, som er passende til det, som du vil have. Efterskoler for unge med specielle behov eksisterer der for eksempel, blandt andre efterskoler for nogle, der lider af ordblindhed. Skolerne er i besiddelse af utallige forskellige frivillige fag, arrangementer plus ferier. Det er oven i købet muligt at tage på en efterskole med ens interesser for samtlige elever. Det er for eksempel en fodboldefterskole.

Jeg er blevet fortalt, at blot et efterskoleår kan sammenlignes med 3 ”rigtige” år. Det er vel forståeligt, såfremt man tænker på, at der egentlig er sindssygt meget, du i løbet af blot eet skoleår gennemlever. Tilmed får du mange nye ven/-inder, hvilke du hurtigt vil komme til at kende, fordi I bor sammen, er i skole sammen plus muligvis oven i købet rejser sammen. Flertallet af alle efterskoler indehaver – foruden standardfagene – linjefag plus masser af forskellige selvvalgsfag. Som følge heraf må du selv beslutte, hvordan dine lektioner vil komme til at se ud.